Alzheimercafe over levenstestament

Elke derde donderdag van de maand vindt het Alzheimer Café Helmond plaats. Iedere maand is er een ander thema. Deze keer gaat het over het levenstestament, bewindvoering en mentorschap. De avond is gratis toegankelijk voor mensen met dementie, hun naasten en geïnteresseerden.

Bij dementie gaan de zenuwcellen in de hersenen kapot. Soms gaan niet de zenuwcellen zelf kapot, maar de verbindingen tussen de cellen. Het is ook mogelijk dat de cellen en de verbindingen het niet meer goed doen. Door deze afname van cellen functioneren de hersenen steeds minder goed. Bij sommige mensen verloopt de achteruitgang heel snel. Anderen kunnen nog jarenlang een redelijk gewoon leven leiden.In Nederland krijgt  1 op 5  mensen de diagnose dementie (vrouwen 1: 3 en mannen 1: 7) en de  meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer.

Bewindvoering en mentorschap

Mensen met dementie en hun naasten krijgen te maken met veel verschillende zaken. Daarom is het vooral in het beginstadium van dementie belangrijk om zaken goed te regelen. Zoals financiën, maar ook beslissen wat je nog zelf wil en kan, en wie de dingen voor je regelt als je dit zelf niet meer lukt.
Op donderdag 21 april zijn onze gasten Doreen Sanders en Jules Arts van bureau Sprintbewind. Zij vertellen ons alles over het levenstestament, bewindvoering en mentorschap en er is voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen. 

Informatie
Alzheimer Café Helmond is op 21 april in Roc ter Aa, Marialaan 2 vanaf 19 uur en duurt tot 21.00 uur.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Museumdocent

Ik geloof dat museumbezoek voor iedereen leuk kan zijn, ook voor mensen die zeggen niet van musea te houden! De juiste invalshoek en een interactieve manier van rondleiden helpen hierbij. Maartje Vos-Swinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.