Amicitia en Somerens Lust

Op zondag 12 maart presenteerde de harmonie Amicitia, samen met muziekvereniging Somerens Lust, een muzikaal concert van de opleidingsorkesten. Wijkhuis de Loop was afgeladen vol. Mensen van Amicitia en Somerens Lust waren benieuwd naar wat hen te wachten stond. Zij werden zeker niet teleurgesteld. De muzikanten van Somerens Lust, netjes in het wit en Amicitia in het blauw zaten elk aan een kant van de zaal zodat bezoekers eerst konden kennis maken met de muziek die zij speelden.

Na een kort concert werden er even wat stoelen verplaatst en zaten de muzikanten gemengd bij elkaar voor het definitieve concert. Het werd een enorme verrassing. Ook het samenspel was fantastisch en nummers van Star Wars, Harrie Potter en andere bekende films werden ten gehore gebracht. Na elk nummer was het applaus oorverdovend. Die muziek en dat samenspel, alles was tot in de puntjes perfect uitgevoerd. Het leek wel alsof de beide verenigingen dit al jaren deden. Niet vreemd dus dat toen het laatste nummer gespeeld was, iedereen het wel jammer vond dat het voorbij was.

Maar voorzitter Jurgen Wilms vertelde met recht trots te zijn op deze middag en vooral op zijn mensen. Het is zeker te hopen dat het in de toekomst vaker zal plaatsvinden. Want beste mensen, wat was het mooi en wat hebben we genoten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.