Andy Marcelissen dinsdag gehuldigd op het Mizunallen-Plein

Dinsdag tijdens carnaval wordt tonprater Andy Marcelissen gehuldigd op het Mizunallen-Plein. Tijdens de 59e Grand Finale du KeieKlets op 27 januari in De Traverse won hij voor de vijfde keer de Zilveren Narrenkap.

Met deze vijfde titel als Opperkletsmajoor staat de tonprater uit Raamsdonkveer op gelijke voet met Eddy Buys. Buys was tot nu toe de enige kletser in de geschiedenis van het toernooi die deze unieke prestatie bereikte. In 1976 won Eddy Buys voor de vijfde maal de Zilveren Narrenkap als ‘Dolf de Duivenmelker’.

De Wielrenner’

Met zijn buut als ‘De Wielrenner’, waarbij hij als Bram Fetamine het publiek vermaakte, liet Andy Marcelissen zien deze titel waard te zijn. Net als in 2003, 2010, 2015 en 2016 werd zijn klets door de jury gekozen als winnaar. En ging hij met de wisseltrofee naar huis. Volgens de traditie mag hij de Zilveren Narrenkap nu houden.

Om deze ‘oeuvre-award’, zoals betiteld door collega finalist Dirk Kouwenberg, te vieren en om deze bijzondere prestatie te eren hebben de Keiebijters een huldiging georganiseerd voor dit icoon in de kletserswereld. De huldiging is voor iedereen gratis bij te wonen op carnavalsdinsdag om 13.00 uur op het Mizunallen-Plein in Keiestad.

Lees ook: ‘Andy Marcelissen wint Zilveren Narrenkap 2024

Foto: Harrie van der Sanden

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *