• Avontuur

Avontuur, spanning en vooral verbazing en plezier tijdens de kindervakantieweek Rijpelberg. Het was alweer de 27 keer dat er een vakantieweek voor kinderen in de Rijpelberg werd gehouden. Thuisbasis was de blokhut van de scouting Rijpelberg.

Diverse groepen beleefden een spannende week. Het begon met een speurtocht door het bos. Er werden zandkastelen gebouwd bij Berkendonk en er was boerengolf.  De workshop van Mad Science door professor Zigzag en het pretpark op het grote grasveld bood veel avontuur en spanning.

Neem bijvoorbeeld de woensdag met het robot bouwen van oude elektrische apparaten en de workshop van de professor die de kinderen liet zien wat het effect was van droogijs. Vooral maakten de kinderen kennis met hun hoofdhaar. Dat kon zijn plofhaar, glad haar en plakhaar. Door simpelweg een paar druppels droogijs vermengd met afwasmiddel op het hoofd te droppen. Bleven de zeepbellen op het hoofd liggen, gleden ze er af of was er een zachte plop met rook: daarmee kon men het type haar zien. De kinderen vonden het prachtig.

De afsluitende dag was ook een verrassing. Luchtkussens om te beklimmen en er was pret. Zowel voor de allerkleinsten als de oudere jeugd. Iedereen genoot met volle teugen. Het was een vermoeiende maar erg prettige tijd. Iedereen heeft zich prima vermaakt en verheugt zich al op de volgende vakantieweek.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer en Maartje Rubenkamp

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *