Het avontuur voor enkele Helmondse scouts is begonnen. Want Rens van Stiphout, Malou Koolen, Thijs de Vré en Hein van Bree van scouting Leonardus zijn woensdagavond met ruim dertig andere scouts uit de regio Eindhoven op het vliegtuig gestapt naar Zuid-Korea.

Daar in Zuid-Korea vindt dit jaar de World Jamboree plaats, het wereldwijde kamp voor scouts van 14 tot 18 jaar, dat eens in de vier jaar ergens op de wereld wordt gehouden.  Tweeduizend scouts en vijfhonderd begeleiders uit heel Nederland doen van 1 tot 12 augustus mee aan de 25ste World Jamboree. 40.000 mensen bivakkeren op een terrein van 6,2 kilometer lang en 1,4 kilometer breed. 

De Leonardus-delegatie vormt voor de Jamboree met andere padvinders uit de regio de ‘Mierenleeuw-troep’, met 36 scouts en 4 begeleiders. “Het is een land waar ik nog nooit ben geweest”, zegt Hein van Bree. “Sowieso biedt Azië een heel andere cultuur, dus ik wil dat wel eens meemaken. Om samen het avontuur te beleven.” Rens van Stiphout sluit zich daar helemaal bij aan: “Je treft daar mensen van over de hele wereld. Misschien leg je wel nieuwe contacten, maak je nieuwe vrienden. Fantastisch!”

Vanuit scouting Brandevoort vertrok dinsdagavond al eerder een delegatie. Leden van scouting Rijpelberg vertrekken komend weekend.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *