Barbecue Torenstraat zorgt voor verbroedering

Verbroedering en verbinding in de Torenstraat. Dat was het centrale thema van de barbecue die het COA-amv afgelopen donderdagavond organiseerde. Ongeveer 70 buurtbewoners accepteerden de uitnodiging en kwamen onder het genot van een barbecue kennismaken. En niet alleen kennismaken. Ook om de banden met de buurt aan te halen. Zo konden vragen van bewoners beantwoord worden en werd er zelfs samen gedanst. Een van de jongeren concludeert: “Dit was een mooie COA-dag!”

Op een amv locatie verblijven alleenstaande jongeren tussen de 15 en 18 jaar. In gesprekken met de buren komt naar voren dat velen niet eens opmerken dat er een jongerenopvang zit. En als er overlast ervaren wordt, zijn de lijnen kort. “Wanneer wij geluidsoverlast ervaren, wat begrijpelijk is met 50 tieners, reageren we daar altijd meteen op en lossen we het altijd binnen tien minuten op”, geeft een van de aanwezigen aan. “Ik vind het leuk om te zien dat de jongeren groeien. In het begin zei niemand gedag en inmiddels zeggen ze bijna allemaal ‘hallo buurvrouw’ wanneer ze me tegenkomen. Ik vind het knap hoe snel ze de taal eigen maken”, zegt een buurvrouw. Een andere buur vertelt: “Ik zie de jongens alleen wanneer ze aan het voetballen zijn op het veldje hier tegenover, voor de rest merk ik er niks van.”

Blij met belangstelling van de buurt

Regiomanager amv, Richard Olivier: “Het is hartverwarmend om te zien dat ook oudere buren samen met onze jongeren staan te dansen op Arabische muziek. Wat hier gebeurt, is een mooi voorbeeld voor de hele regio. Angst en zorgen voor de komst van een COA-opvang in de wijk blijken veelal te verdwijnen als we er eenmaal onze intrek genomen hebben.” Locatiemanager Selina vult aan: “Natuurlijk komt het voor dat onze jongeren zich misdragen. Net als andere pubers. Maar dan pakken we dat ook aan, net zoals we dat ook met onze eigen pubers doen. We zijn erg blij dat zoveel mensen uit de wijk de moeite nemen om kennis te maken met ons team van professionals en onze jongeren.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *