Vorig jaar werd er op burendag 2021 flink gewerkt op de Baroniehof. Vooral door de buurtbewoners zelf. De firma Jansen Huybregts  en Woonpartners hadden een mooie picknicktafel schonken aan de bewoners. Daarna ontstond het idee de tafel te versieren met tegeltjes. Dus gingen de kinderen en de bewoners aan de slag en begonnen tegeltjes te beschilderen. Nu zijn de tegeltjes klaar en al ingelegd op het tafelblad. Tijd voor de onthulling van de Baronie Buurttafel.

De doelstelling is om de tegeltjestafel te gebruiken bij informele ontmoetingen maar ook vooral om de bewoners gezellig te laten genieten aan tafel onder het genot van een kopje koffie of thee. En om het geheel helemaal af te ronden werd de tafel gedoopt met de naam: ‘de Baronie Buurttafel’. De tafel is geplaatst op het grasveld vlakbij de speelplek. Dus de kinderen kunnen lekker spelen als de ouders zitten te genieten van een kopje koffie, thee of een glas fris. Op zaterdag 23 april waren er enkele buurtgenoten aanwezig om de onthulling bij te wonen. Ook waren Arno van den Berg van Woonpartners en Lambert Krekels van het buurtcomité Burendag 2021 aanwezig. Enkele bewoners die een paar van de tegeltjes hadden beschilderd gave ook acte de présence. Na een kleine toespraak van Lambert werd de tafel onthuld door het laken er af te trekken. En nu prijkt er dus een mooie Baronie Buurttafel op de Baroniehof waar iedereen gezellig kan kletsen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.