Basisschool De Goede Herder sluit actie voor Turkije en Syrië met goed resultaat

Basisschool De Goede Herder in de Montgolfierstraat hoorde van de aardbevingen in Turkije en Syrië en de leerlingen besloten direct een actie te gaan starten.  Toen zij hoorden dat de ouder van één van de leerlingen ook was begonnen met een actie was de samenwerking al gauw een feit.

Mevrouw Yildiz Kilic-Kurumli was al begonnen met de actie en toen de school haar medewerking aanbood om het samen te doen werden er gelijk grote plannen gemaakt, waar alle leerlingen graag aan mee werkten.

Er werd textiel verzameld, de kinderen haalden lege flessen op en weer andere kinderen gingen (hun) speelgoed verkopen. Elke dag stonden er twee bussen bij de ingang om geld te verzamelen. Allemaal voor het goede doel. Ook de leerlingen Bilal, Zeynep, Yunes en Jacub werkten er keihard aan mee.

Alleen al de kledingzakken-verzameling groeide erg hard. Er werden ruim 70 zakken verzameld. Ontroerend was ook dat er enkele leerlingen met hun spaargeld aan kwamen lopen om maar zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. De directie en de leerkrachten waren apetrots op hun leerlingen.

En toen kwam de grote dag. De afsluiting van de actie. Op maandag 13 maart kwam Yildiz Kilic-Kurumli met de twee bussen naar de school. Er moest geteld worden. Er waren ook nog enkele kledingzakken ingeleverd en er lagen nog statiegeldbonnen die ingeleverd konden worden. Toen werden de bussen met blikopeners geopend en het geld op tafel gelegd. Er werd begonnen met het tellen. En dat was nog een hele klus. Al dat kleingeld. En toen alles geteld was bleek de actie een groot succes te zijn. Er werd ruim zevenhonderdtwintig euro opgehaald. Dat was de moeite waard.

Laten we hopen dat er nog veel acties zullen volgen. De Goede Herder had goed werk verricht….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ingezonden foto’s: bs De Goede Herder

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *