Er was een feestje te vieren in de Koekoekstraat in Helmond-noord. Christelijke basisschool de Rank heeft het vignet van gezonde school verdient. Directeur Manny Liebregt en Yvonne van Bavel waren apetrots op de leerlingen en de school.

Maar het hele team van juffen en meesters hebben ook meegeholpen om dit mooie bordje te verdienen. Dus op vrijdag, de 10e september kwamen Karin Spijkers (gezonde school adviseuse en werkzaam bij GGD Brabant Zuidoost)  en wethouder Cathalijne Dortmans (van onder andere Jeugd, Gezondheid en Onderwijs) op bezoek bij de school die vanwege dit heugelijke feit kleurig versierd was.

De kinderen werden op het grote schoolplein verzameld bij het grote podium en even later kwamen de directeur en de wethouder aangelopen voor de overhandiging. Even een korte toespraak van beiden en er volgde een groot applaus voor de juffen en meesters voor de inzet om het bordje te bemachtigen. Wethouder Dortmans wilde wel eens weten hoe de kinderen het vonden hier op de Rank en twee leerlingen mochten even op het podium komen staan zodat de wethouder enkele vragen kon stellen. Toen kwam het grote moment. De wethouder gaf de directeur het pakje die hij gelijk openmaakte en trots in de lucht hield zodat iedereen kon zien hoe het bordje eruit zag. Dus nu hangt er een mooi bordje aan de muur bij de hoofdingang, waar de school bijzonder trots op kan en mag zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *