Bastiaan Sandbergen, is 16 jaar en zit in 5 VWO op het Carolus Borromeus College in Helmond. Op 10 april start zijn reis over de Atlantische oceaan.

Bastiaan Sandbergen gaat in twee maanden van Cuba, via de Azoren, terug naar Nederland over de Atlantische oceaan zeilen. Bastiaan is begonnen met zeilen toen hij twee jaar oud was. Later heeft hij zeillessen genomen en is hij instructeur geworden op Berkendonk.

Nu gaat hij dus over de Atlantische oceaan zeilen. Dit doet hij via de organisatie Masterskip. Dat is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo waarin ze onder schooltijd kunnen leren en ervaren op zee.

De reis van Bastiaan gaat 9.000 euro kosten. Van elke euro gaat de helft naar stichting Make A Wish. In totaal wil hij dus 18.000 euro ophalen om zijn droom, maar ook die van andere kinderen mogelijk te kunnen maken. “Ik heb besloten om het doel te verdubbelen naar 18.00 euro en zo 9.000 euro te doneren aan stichting Make A Wish. Zodat mensen die niet in staat zijn om zoiets te doen, toch de kans krijgen om iets te doen dat ze graag willen.” vertelt Bastiaan in deze video.

Je kunt Bastiaan volgen en ondersteunen op zijn website Bastiaan over de Oceaan en op Instagram via masterskip_bastiaan.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.