Dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas maakte donderdagmiddag (16 maart) de voorlopige uitslag van de verkiezingen in het district bekend.

Dit deed hij in het kantoor van Aa en Maas in Den Bosch. De opkomst was in district Aa en Maas met 51,8 procent hoger dan in 2019 toen de opkomst 49,0 procent was.

BoerBurgerBeweging (BBB) mag zich winnaar noemen met 25,1 procent aan stemmen. Met zeven zetels blijft het er eentje achter op Water Natuurlijk, die met 27,5 procent en acht zetels de grootste blijft. Ook Partij voor de Dieren met 7,3 procent en twee zetels, komt nieuw in het algemeen bestuur. CDA, VVD, Partij van de Arbeid, 50 Plus en Ouderen Appel- Hart voor Water leverden allen een zetel in. AWP blijft zijn ene zetel behouden.

De opkomst in Helmond en Oss bleek veel lager dan in andere gemeenten. Waar in 2019 Helmond nog een opkomst van 41,6 procent scoorde, was dat nu ‘slechts’ 40 procent. Dit betekent dat er nog veel werk aan de winkel  is voor het waterschap, liet dijkgraaf Jacobs voor de microfoon van DitisHelmond horen.

Door het zetelverlies van de PvdA raakt Hans de Mare uit Helmond zijn plaats kwijt. Jammer, vond hijzelf, maar met zijn werk als raadslid was het de afgelopen vier jaren best pittig.

Lodewijk Den Breejen van Water stond lachend voor de camera en microfoon. Met zijn plaats vijf op de kieslijst zit hij wel in het algemeen bestuur.

Het huidige algemeen bestuur treedt op 27 maart af. Op 29 maart volgt de installatie van het nieuwe algemeen bestuur.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *