Acupunctuur Ki Flow

De traditionele Chinese geneeswijzen worden al eeuwen toegepast in China en tegenwoordig vindt deze vorm van geneeswijzen ook steeds meer toepassing in het westen.

De specifieke, individuele benadering van de totale mens in de samenhang met zijn omgeving maakt dat diens erfelijke bagage, achtergronden en huidige levensomstandigheden meespelen in de diagnose, volgens het principe van de TCG en de behandeling van deze klachten.

Deze aanpak verschilt van de westerse behandelwijze, die zich in eerste instantie meer richt op symptoombestrijding.
Uw acupuncturist kan naast acupunctuur ook gebruik maken van acupressuur, voorschrijven van Chinese kruiden, het gebruik maken van moxa, cuppen of het geven van een aangepast dieet.

Om met de moderne tijd mee te gaan, maakt Acupunctuur Ki Flow ook gebruik van een sonde die de energie status meet van de meridianen en deze in verschillende grafieken kan weergeven.

Op deze wijze kan ik eventuele verstoppingen en storingen in de meridianen voor u zichtbaar maken.

Het doel van de acupunctuur behandeling is om het energetisch evenwicht te herstellen opdat het lichaam weer normaal kan functioneren en een screening van de meridianen maakt dat zichtbaar. Zo’n meting van de verschillende punten op de handen en voeten en de daaruit verkregen informatie kan ik ook ter ondersteuning gebruiken bij of als aanvulling op mijn diagnose, het vervangt de diagnose geenszins.