Helmondse zang-en amusementsvereniging "De Notenkrakers"

U zult zich ongetwijfeld afvragen hoe zo’n amusementsgroep nu eigenlijk tot stand komt!

Nu, het antwoord is feitelijk heel eenvoudig: zoals zoveel dingen is het in eerste instantie als grap ontstaan.

Een groepje enthousiaste mensen begon bij één van hen thuis, met een hapje en een drankje en veel lachen onder elkaar, wat liedjes samen te zingen met wat muzikale begeleiding erbij, niet vermoedend dat hier later een prachtig amusementsgezelschap uit zou ontstaan. Al snel kwamen er een aantal mensen bij, en het idee opperden om een zang-en amusementsvereniging op te richten.

Toen moest er nog een naam voor de vereniging worden bedacht; het werd uiteindelijk Amusementsvereniging “De Notenkrakers Helmond”.

Nu was het moment gekomen zowel intensief als creatief te gaan werken aan het ontwikkelen van repertoire en het instuderen van liedjes en sketches.

Sinds de oprichting  hebben wij al meer dan 425 optredens op middagen respectievelijk avonden verzorgd met uitsluitend Nederlandstalige liedjes en sketches. Vermeld dient te worden dat wij tevens anderstalige liedjes vertalen in het Nederlands, zodat iedereen weet waarover het lied gaat en er soms ook kan worden meegezongen. Er wordt altijd live gezongen en gemusiceerd met als kanttekening dat het geluidsniveau wordt aangepast aan de luisteraars.

Op dit moment bestaat de zanggroep uit ± 25 personen, vrouwen en mannen, alsmede onze dirigente Willy van Oorschot en onze geluidsman Willie Vermulst.
Het geheel wordt begeleid door ons zéér ervaren instrumentaal combo, bestaande uit 2 accordeonisten, een slag- en tevens sologitarist en een basgitarist, onder algehele leiding van onze muzikale leider de heer Frans Pulles (die dat stokje heeft overgenomen van Karel Gruijters) en met gebruikmaking van onze eigen geluidsapparatuur.

 

Onze doelgroep bestaat uit bejaarden – verpleeg – en zorginstellingen in Helmond en omstreken in een straal van circa 50 kilometer. Daarnaast eventueel ook voor bijvoorbeeld een vrouwenbond, een wijkvereniging en wat dies meer zij. Wij zijn geen commerciële instelling, hetgeen inhoudt dat onze optredens zich uitsluitend tot de
eerdergenoemde doelgroepen beperken. Gezien de kosten met betrekking tot kleding, instrumenten en geluidsapparatuur is sponsoring van harte welkom.