Ik ben Mariëlle Lauwers en woon samen met mijn man, twee kinderen en Coco onze bruine Labrador in Helmond/Brandevoort.

 Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden en andere huisdieren. Omdat ik het sociale en zorgen in me heb ben ik destijds een opleiding gaan volgen tot leidster kindercentra. Vanuit deze opleiding ben ik direct in de kinderopvang terecht gekomen en heb daar tot 2007 in gewerkt. Begin 2007 besloten we Nederland te verlaten om in Oostenrijk een nieuw en rustig bestaan te gaan opbouwen. In Oostenrijk hebben we toen Coco aan ons gezin toegevoegd. Als pup was hij al erg speels en een echte boef. Daarom zijn we al snel vriendjes gaan zoeken om mee te kunnen spelen. In het begin was dat best moeilijk omdat in Oostenrijk de meeste honden als waakhond dienen.

 We kwamen uiteindelijk bij een man terecht die samen met meerdere honden bij een grote weide woonde en waar men de honden kon laten spelen en onderbrengen. Ook werden er vanuit deze locatie wandelingen in de bergen en door beekjes gemaakt en werd de hond, en de baas, “het sociale contact” bijgebracht. Coco werd met sprongen socialer! Dit gaf aan hoe belangrijk het is om honden de vrijheid te geven om met elkaar te kunnen spelen/ravotten om zo een lieve “hanteerbare” hond te krijgen. Ook het baasje speelde daarin een grote rol en werd daar af en toe op gewezen. Wat een geweldige opzet, wat een leuke ervaring en leerschool was dat. Dat wil ik ook, dacht ik toen..

Eind 2010 hebben we toch besloten terug te gaan naar Nederland. Teruggekomen in Nederland ben ik wederom in de kinderopvang terecht gekomen, al bleef bovenstaande in mijn gedachten. In de kinderopvang gaat het de laatste jaren niet zo goed en dat heeft uiteindelijk de overgang van kinderopvang naar hondenopvang makkelijk gemaakt.

 In 2012 heb ik Patricia Koenen van hondenuitlaatservice ‘Blokkie om’ ( www.blokkieom.nl ) leren kennen omdat Coco daar af en toe mee naar toeging. Ik ging steeds vaker met haar mee en werd steeds enthousiaster. Het werk in de kinderopvang liep nog verder terug.

 Rond juni hebben we daarom besloten om samen de hondenuitlaatservice verder uit te breiden. We hebben ieder onze eigen honden en komen samen op het weiland. We doen dit met veel plezier en hopelijk tot gauw op de speelweide van Blij in de wei Hondenuitlaatservice.

 Graag tot gauw

 Groet Mariëlle