Healthy Sisters

A healthy lifestyle doesn’t have an endpoint. diet does.”

Zo is ons verhaal begonnen. In 2014 namen we afscheid van de zoveelste dieet en daarmee ook de teleurstellingen die deze diëten met zich meebrengen. We namen een ander koers in ons leven, namelijk een gezonde levensstijl in de hoop dat er dit keer geen einde aan kwam. De Healthy Sisters werden op dat moment een feit:  sinds 2014 vormen wij de eerste Nederlands – Marokkaanse bloggers in Nederland die gericht zijn op een healthy lifestyle.

Wij zijn Najima en Rachida en vormen het duo Healthy Sisters. Twee zussen die jaren kampten met overgewicht en diëten die niet helpen. Zoals elke vrouw stelden we ons zelf de vraag waarom het niet lukte. We gaven onszelf de schuld of we kregen wederom het gevoel te hebben gefaald. Het was moeilijk om af te vallen, laat staan om de kilo’s voorgoed kwijt te raken. Wij groeiden op in een huis waar nooit een tekort was aan eten. Het zelfgemaakte eten van onze moeder was niet altijd het gezondste, maar wel degelijk het lekkerste.

Vier jaar geleden is bij ons de welbekende knop omgegaan en samen vielen we maar liefst 50 kilo af. De kilo’s vlogen eraf, maar bleven er dit keer ook af. Wij kregen zoveel vragen over het proces en zijn daarom begonnen aan een Facebook pagina met de naam Healthy Sisters. Met deze Facebook pagina wilden wij anderen inspireren en motiveren om een weg te nemen naar een healthy lifestyle. Dit betekent voor ons lekker en gezonde voeding in combinatie met lichaamsbeweging, waardoor men zich fitter en gelukkiger gaat voelen. Daarbij mag een positief en healthy mindset niet ontbreken en dit door in oplossingen te denken om het (werkelijke) probleem aan te pakken. Hier helpen we je graag mee.

Onze liefde voor eten is de afgelopen jaren niet verminderd. Leven op sla en water is niet voor ons weggelegd. Daarvoor houden wij te veel van lekker eten. Omdat wij nu meer bewust zijn van hetgeen we eten en wat ons lichaam nodig heeft, proberen wij zoveel mogelijk bestaande gerechten in een gezond jasje te stoppen. Zo vervangen wij bijvoorbeeld witte meel door speltmeel.

Hardlopen is een belangrijke pijler geworden in ons leven. Wij doen daarom regelmatig mee met het lopen van (halve) marathons en hebben ook hardloopteams die wij wekelijks begeleiden in Helmond. Hier zijn wij erg trots op. Tientallen vrouwen die wij de afgelopen jaren hebben begeleid, die hun eerste kilometers wisten te maken.

Ons boek Healthy Sisters hebben we onlangs uitgebracht. Hier vind je veel handige tips, gezonde recepten en heel veel inspiratie voor een happy healthy living. Door al deze  ontwikkelingen en het vertrouwen van onze trouwe volgers hebben we zeer interessante prijzen gewonnen zoals de, publieksprijs VIVA400 2016, Women’s Health Food en Fittubers 2017 en Publieksprijs Helmonder van het jaar 2017. Wij zijn erg trots op en dankbaar voor alles!

Missie

Wij nemen je graag mee in ons healthy leven om een weg te vinden naar een gezonde leefstijl die bij jou past en waar jij gelukkiger van wordt. Het gaat om gezonde voeding en veel beweging, maar ook af en toe genieten. Genieten van al het moois om je heen zoals de mooie momenten met je naasten, vakanties in het buitenland of simpelweg van de kleine dingen in het leven. Gezonde lifestyle is meer dan alleen afvallen of sporten. Het streven is dan ook naar een duurzaam resultaat waar jij gelukkiger van wordt.

Visie

Ons doel is om veel mensen te bereiken, te inspireren en te motiveren in hun eigen proces. Naast tips en de recepten die wij geven voor gezonde gerechten, besteden we veel aandacht aan hardlopen. Samen met onze hardloopteams in Helmond hebben we veel vrouwen aan het hardlopen gekregen die er net zoveel van genieten als wij. Als voedings- en hardloopcoach helpen wij anderen door handige tips en tricks, lekkere en gezonde recepten en voorlichtingen. Op onze YouTube-kanaal nemen we jullie graag mee in deze reis om je doelen te behalen.