Imkersvereniging Helmond

WIJ, dat zijn de leden van Imkersvereniging Helmond en omstreken. Onze vereniging heeft een open-kring karakter. Iedereen kan er lid van worden: imkers, natuurliefhebbers, biologen, groenten- en fruittelers, bloemkwekers en overige belangstellenden. De meeste van onze activiteiten in verenigingsverband spelen zich af in en rondom onze Bijenhal in de Warande te Helmond. Daarnaast oefenen de imkers onder ons hun hobby bijna allemaal uit op hun eigen bijenstand(en) in en rondom Helmond.

Imkerij
Deze hobby is voortgekomen uit een eeuwenoude traditie. Ook hier in de Peel. In vroegere dagen was honing namelijk het enige zoetmiddel. Pas eeuwen later raakte men bekend met suikerriet en met suikerbieten. Veel bewoners van Helmond en omstreken hielden daarom enkele korven bijen. Tevens ook om wat bij te verdienen. Hun kennis is vaak doorgegeven van geslacht op geslacht.

Onze doelstellingen
Wij stellen ons tot doel de imkerij te behouden en waar mogelijk uit te breiden en daarmee een gezond natuurlijk milieu in Helmond en omgeving te bevorderen. Dit doen we onder andere door het geven van voorlichting over de imkerij op scholen, in verenigingen en andere organisaties en het gevraagd of ongevraagd verstrekken van adviezen over aanplantingen en inzaaiingen voor zover die betrekking hebben op drachtplanten.

Bijenhal Warande
Mocht u bij een bezoek aan de Warande voor een wandeling, midgetgolfen het dierenpark of anderszins de poort van de bijenhal open vinden, kijk dan ook daar eens rond. Wij zijn altijd bereid u informatie te verstrekken.