Manders Architecten BNA

In 1983 heeft architect Frans Manders architectenbureau van Heck uit Helmond overgenomen waar hij al meer dan 15 jaar werkte als hoofd van de tekenkamer. Hij is onder de naam architectenbureau F.Th.G. Manders verder gegaan en heeft het architectenbureau in de loop der tijd verhuisd via de Mortel naar Bakel. In 2001 is Frans Manders samen met architect Don Wagemakers uit Eindhoven verder gegaan als Manders Architecten vof. Eind 2010 is Frans met pensioen gegaan en is Don Wagemakers verdergegaan onder de naam Manders Architecten BNA. Manders Architecten BNA is sinds februari 2014 verhuisd naar een monumentale villa in Helmond. Op deze locatie ligt het kantoor centraler ten opzichte van onze klanten welke voor het grootste deel uit het oosten van Noord-Brabant komen.

Door de compacte opzet van ons architectenbureau kunnen wij flexibel inspelen op meest uiteenlopende ontwerpvraagstukken op zowel grote als kleine schaal.
Als bureau zijn wij aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) (bekijk hier de voordelen van een BNA architect).
Wij houden ons voor een groot deel bezig met particuliere woningbouw in verschillende stijlen. Daarnaast hebben we de meest uiteenlopende opdrachten: kantoren, bedrijfshallen, scholen, winkels, horeca, interieur, renovatie en verbouwingen.

Op onze internetsite is een klein deel van ons werk te zien. Aan de grote verscheidenheid van projecten is te zien dat we gewend zijn ons met verschillende disciplines in de bouw bezig te houden. Hierbij moet worden opgemerkt dat het vaak complexer kan zijn een klein woonhuis te ontwerpen omdat efficiënter met ruimte en vorm binnen het ontwerp moet worden omgegaan.