Speltherapie Frances van de Ven

Wat is speltherapie?

Spelen is voor kinderen de manier om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Binnen de wereld van het spel kan het kind vertellen waar het in taal nog geen woorden voor heeft. Via speltherapie is het mogelijk om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

Het kind kan spelenderwijs nieuw gedrag uitproberen en oplossingen bedenken voor lastige situaties.
Doel van de therapie is dat problemen verdwijnen of voldoende afnemen. Het kind kan op eigen kracht verder en kan zich verder ontwikkelen.
Voor wie?
Voor kinderen en jongeren van ongeveer 3 tot 15 jaar met sociale en/of emotionele problemen. Aan het gedrag kun je merken dat kinderen niet lekker in hun vel zitten:
   Prikkelbaar, snel boos of veel huilen
  Teruggetrokken, of juist drukker dan anders
  Onzekerheid, (faal)angst
  Slaapproblemen, nachtmerries
  Onverklaarbare buikpijn
 Eetproblemen
Bedplassen
 Moeilijk kunnen concentreren
 Problemen op school
Pesten
Ook bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen zoals echtscheiding, ziekte, verlies van dierbaren of verandering in de thuissituatie kan speltherapie uitkomst bieden.
Contact
Twijfelt u of speltherapie geschikt is voor uw kind, of heeft u andere vragen? Bel gerust voor meer informatie of stuur een mail. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.
Kosten:
De kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.