Tourclub Stiphout

Tourclub Stiphout is opgericht op 12 juni 1987 en biedt sinds de oprichting veel fietsplezier aan haar leden m/v uit Stiphout/Helmond en omgeving.
De vaste ritten zijn iedere zondagmorgen in de periode half maart t/m half oktober. We vertrekken om 08:15 uur vanuit het clubgebouw van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.), aanwezig 08.00 uur. Het ledenaantal schommelt rond de 70 leden. We zijn verdeeld in 3 groepen. De A groep rijdt ca. 110 km met een snelheid op de teller van ca. 32. De B-groep rijdt ca. 100 km met een snelheid op de teller van ca. 28. De C-groep rijdt ca. 65 km met een snelheid op de teller van ca. 26. Halverwege de rit is er altijd ruimte voor een koffiepauze. Op werkdagen worden de meeste ritten door gepensioneerde leden voorgereden. In de tussenliggende winterperiode wordt er door ongeveer de helft van de leden wekelijks op de ATB/MTB georganiseerd gereden.
Naast de vaste zondag ritten zijn er nog een aantal ritten (een– of meerdaagse) in het land  of buitenland die door de leden zelf worden georganiseerd. De club zelf organiseert jaarlijks een 2/3–daags clubweekend . In november organiseert de club een veldtoertocht in en rondom de Stiphoutse bossen.  Aan de organisatie hiervan geven bijna alle leden hun medewerking. Als medium voor de onderlinge contacten c.q. persoonlijke rit-afspraken beschikken we over een prikbord op de eigen TCS-site.