BeefyGreen uit Helmond wint Award

BeefyGreen is een bedrijf dat is gevestigd op de Scheepsboulevard op het Helmondse Food Tech Brainport. Op 1 oktober won het bedrijf de Enterprise Europe Network Award voor 2021.

BeefyGreen is een Nederlands bedrijf dat met stengels van oesterzwammen vleesvervangers maakt. Het bedrijf ontving de prijs in de categorie ‘Stepping Ahead’. Deze visionaire onderneming toonde het beste voorbeeld van positieve resultaten, gericht op digitalisering, duurzaamheid en innovatie.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), moederorganisatie van Enterprise Europe Network, adviseerde BeefyGreen met succes zijn aanwezigheid uit te breiden naar andere Europese markten. Door de internationale contacten van het Netwerk in de agrofoodsector is het bedrijf erin geslaagd duurzame vleesvervangers en half-vlees-half-vegetarische producten in het buitenland te distribueren en zo de voedselketen in de rest van Europa duurzamer te maken.

Het bedrijf heeft, volgens eigenaar Frank Nouwens, de laatste jaren hard gewerkt aan het realiseren van hun visie en het integreren van duurzaamheid en digitalisering binnen het bedrijf. Zij hebben in deze ook veel steun mogen ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Enterprise Europe Network is actief in meer dan 60 landen over de hele wereld en brengt 3000 experts van meer dan 600 organisaties samen – allen vermaard om hun uitmuntende zakelijke ondersteuning en dienstverlening. De prijs wordt toegekend aan bedrijven die blijk geven van een inspirerende visie, het vermogen zich aan te passen in uitdagende tijden en effectief gebruik te maken van EU-bedrijfsondersteunende diensten om te internationaliseren. De Enterprise Europe Network Award kent drie categorieën: ‘Stepping Ahead’, ‘Recovery’ en ‘Inspiring Client Journey’. Het Enterprise Europe Network wordt gefinancierd door de EU en is ’s werelds grootste ondersteuningsnetwerk voor MKB’ers met internationale ambities. Het helpt bedrijven om op een duurzamere manier te innoveren, digitaliseren en groeien in Europa en daarbuiten. (Bron  https://een.ec.europa.eu/) Foto copyright van de ‘European Commission 2021’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *