Cor Ketelaars MierloHoutenaar 2020

De titel MierloHoutenaar 2020 is gegaan naar Cor Ketelaars. De titel ‘Groepering van het jaar 2020’ is door de jury toegekend aan de vrijwilligers van “De Huiskamer” in verband met hun jarenlange inzet voor de dagbesteding van lichtdementerenden, waardoor de mantelzorgers een dagje voor zichzelf hebben.

Cor Ketelaars is gekozen vanwege zijn werkzaamheden voor postduivenvereniging De Haagse Post. Hij is voorzitter en verzorger van duiven voor een ernstig zieke collega. Verder is Cor jarenlang mantelzorger geweest voor zijn echtgenote. Hij zette zich in tijdens het overleg met de gemeente Helmond over de renovatie van de Mierloseweg, is actief in Speeltuin Helmond-west en verricht hand- en spandiensten voor buurtvereniging Apostelwijk en voor de Minor frisfeesten.

De traditionele ceremonie rond de uitverkiezing van de MierloHoutenaar 2020 kon wegens de coronamaatregelen geen doorgang vinden. Toch wilde de Wijkraad van Mierlo-Hout de verkiezing niet overslaan. De genomineerden zijn al eerder op de hoogte gesteld van hun nominatie, toen duidelijk werd dat de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst niet door kon gaan.

In het jaar 2020, waarin zoveel aanpassingen nodig waren in verband met COVID-19, hebben vele vrijwilligers zich toch op vele plaatsen ingezet voor andere wijkbewoners. Daar kon de Wijkraad niet aan voorbijgegaan. Daarom is de jury toch in overleg gegaan om tot de uitverkiezing te komen.

Genomineerden voor MierloHoutenaar 2020

Vanuit de wijk zijn diverse organisaties en vrijwilligers genomineerd. De voorgedragen groeperingen zijn:

  • E.H.B.O.-vereniging Mierlo-Hout. De vereniging staat tijdens evenementen, sporttoernooien, concerten, Kennedymars, wandelvierdaagse, jeugdvakantieweek enz. klaar voor de bezoekers om hulp te bieden. Dit gebeurt door een aantal gemotiveerde vrijwilligers die hun vrije uurtjes voor de gemeenschap inzetten. Ook verzorgen ze voor het AED-netwerk de opleiding en vervolgcursussen voor de vrijwilligers, zodat er zoveel mogelijk inwoners de AED kunnen bedienen en kunnen reanimeren.
  • ‘De Huiskamer’. Twee dagen per week ontfermen zij zich van 8.30 uur tot 16.00 uur over een groep lichtdementerenden. Een intensief werk, dat met ontzettend veel liefde wordt uitgevoerd. Ontzag, respect en dankbaarheid voor deze geweldige groep vrijwilligers.
  • Stichting Lief en haar vrijwilligers. Stichting Lief zet zich in voor de minima. Juist in deze tijd is het erg belangrijk dat er oog is voor deze inwoners die het zichtbaar moeilijk hebben.

De genomineerden voor de individuele MierloHoutenaar 2020 zijn:

  • Daniëlle Kuijpers. Zij is al meer dan 15 jaar hoofdcoördinator en secretaris van de werkgroep Attentie Buurtpreventie Apostelwijk. Daniëlle is ook teambegeleidster bij RKSV Mierlo-Hout. (jeugd) en sinds kort penningmeester van fanfare Unitas. Op de St. Odulfusschool was zij MR – lid en overblijfmoeder.
  • Joyce Kuijpers. Joyce zet zich gedurende het hele jaar in voor haar Stichting Lief en Stichting De Toverwens. In en buiten haar winkel voor minima toont ze haar hart voor de minderbedeelden in heel Helmond.
  • En Cor Ketelaars dus.

Via e-mail zijn de genomineerden en de winnaars op de hoogte gebracht. De Wijkraad wil, zodra de omstandigheden dit toelaten, aan de uitreiking nog een officieel tintje geven.

bekendmaking MierloHoutenaarPiet Maas was de MierloHoutenaar 2019.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.