Beweegtuin voor groot en klein

Een beweegtuin voor groot en klein is op donderdag 8 april onder de naam het Norwell Outdoor Fitness Park opgeleverd. Het park ligt bij wijkhuis De Geseldonk en werd meteen in gebruik benomen door de basisschooljeugd. Met deze beweegtuin is een sportschool zonder muren gecreëerd. De Beweegtuin is tot stand gekomen met de hulp van Jibb+, Kansrijk Mierlo-Hout, Rabobank, Wijkraad Mierlo-Hout, gemeente Helmond, LEV Helmond, Steun welzijnszorg, Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond, Stichting NKV Gebouw en Norwell Outdoor Fitness.

Het is een plek in het groen, waar mensen uit alle generaties elkaar kunnen ontmoeten en samen sporten. Het beweegpark is het gehele jaar vrij toegankelijk. De Beweegtuin is een dus ook leuke en laagdrempelige manier voor volwassenen en senioren om sportief bezig te zijn. Door te bewegen op muziek en vervolgens gebruik te maken van de fitnesstoestellen werk je aan flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en kracht. Je beweegt samen met anderen, waardoor je nieuwe mensen leert kennen. In de beweegtuin kun je meerdere keren per week pittig bewegen onder professionele begeleiding van Flo de Haas, Buurtsportcoach Jibb+ : op maandag 13:00 – 14:00 en op vrijdag 09:30 – 10:30.
Het meedoen aan de Beweegtuin is gratis. De eventuele consumptie voorafgaand of na afloop van de beweegactiviteit in de Geseldonk is voor eigen rekening. In de Geseldonk staat een potje waarin je vrijblijvend een klein bedrag kan doneren. Hiervan schaffen wij o.a. nieuwe materialen en lief en leed kaartjes aan.

Corona

Vanwege Covid-19 kunnen wij de Beweegtuin helaas nog niet officieel openen en in groepsverband gaan sporten. Wel kun je alvast een warming-up en instructies krijgen over het gebruik van de beweegtoestellen zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Wil je in de toekomst bij de beweeglessen aansluiten neem dan contact op met Flo de Haas: flodehaas@jibbplus.nl 06-31929892).

Ommetjes in Mierlo Hout en andere wijken

Bekijk alle beweegactiviteiten voor volwassen/ouderen, evenals alle Ommetjes en Beweegroutes op de website van Jibb+  of neem bij vragen telefonisch contact op via 0492-347071
Het sporten in de beweegtuin is natuurlijk prima te combineren met een Ommetje of het lopen van een Beweegroute. Ommetjes zijn wandelroutes van ongeveer 2,5 kilometer. Onderweg kun je een aantal beweegoefeningen uitvoeren, voor wat extra training en variatie.

Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon om een praatje verlegen zit en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’. In totaal zijn er 16 Ommetjes uitgezet, verdeeld over de stad. In Mierlo-Hout liggen er 2. De uitgeprinte Ommetjes van Mierlo-Hout komen ook bij de Geseldonk te liggen. Mensen die in tweetallen willen lopen en het leuk vinden om een warming-up van 10 minuten te krijgen kunnen contact opnemen met Jibb+. Flo de Haas verzorgt elke maandag tussen 9:00 en 11:00 uur de warming-up vanaf de Geseldonk.

Foto’s en tekst Theo Proost

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.