“Kruispunt Griftstraat is levensgevaarlijk”

Het kruispunt op de Griftstraat in de wijk Brouwhuis in Helmond is levensgevaarlijk. Bewoners hebben dit al vaak gemeld bij de gemeente, tot nu toe nog zonder resultaat. Onze wijkreporter Hans Choufoer ging zelf op onderzoek uit.

Regelmatig word ik als wijkreporter aangesproken over bepaalde situaties in de wijken. Tja, daar ben ik wijkreporter voor. Soms kan ik er niet zo veel mee, maar soms ook wil ik wél iets onder de aandacht brengen. Zo sprak ik met enkele wijkbewoners die op en bij de Griftstraat in de wijk Brouwhuis wonen. Zij legden mij de situatie daar uit. Toen ik zelf poolshoogte ging nemen, kon ik die mensen alleen maar groot gelijk geven. Het is simpelweg een (levens)gevaarlijke situatie op het bewuste kruispunt.

Wat is het probleem? Op een van de hoeken van de Griftstraat staat de begroeiing, die eigenlijk klein en kort gehouden moet worden, nu bijna 2 meter hoog. Een gedeelte van het groen groeit ook nog eens over de weg. Auto’s, brommers en scooters hebben hierdoor totaal geen overzicht op het verkeer dat daar, soms met hoge snelheid, de hoek om komt rijden.  De Griftstraat is de enige plek waar kinderen kunnen spelen en oversteken. Er wonen in totaal meer dan 10 kinderen in die straat. Al vaak maakten bewoners melding bij de gemeente, helaas tot nu toe zonder resultaat. Terwijl het sinds vorig jaar al diverse keren bijna mis ging.

De bewoners hebben het groen zelf al een keer gesnoeid, maar kregen vervolgens te horen dat zij daar geen toestemming voor hebben of krijgen. Dus is het gewoon wachten tot het een keer écht fout gaat en er slachtoffers gaan vallen. De vraag is dus: hoe lang gaat dit nog zo door? Hopelijk komt de gemeente of Senzer binnenkort echt een keer in actie en gaat men snoeien. Zodat de Griftstraat er niet alleen netjes, maar ook veilig bij ligt.

Verslag Hans Choufoer

Foto: bewoners Griftstraat.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Frans Reply

  Onderhoud van groen is in veel gemeente slecht. Hier hebben de bewoners een punt en is de weg slecht te zien.

 2. Willie van van Dijk Reply

  Heb er jaren voor gebeld en gemaild, snap niet dat ze dat niet gewoon inplannen.
  Zat gistermiddag bijna tegen een mede straatbewoner aan!

 3. Eric Giepmans Reply

  Wij hebben in de Rijpelberg een soort zelfde probleem gehad alleen stond de begroeiing in een voortuin van een huis die zover overhing tot op de straat. Wij hebben hierop de woningbouw benadert en die sommeerde de bewoner dat hij de boom moest terugsnoeien tot de tuingrens.

 4. Eric Giepmans Reply

  Gewoon met de bewoners afspreken om savonds in het donker iedere keer wat wegsnoeien en niemand heeft wat gezien. Na 10 dagen staat er een struikje van 50 cm hoog

 5. Roy Reply

  Ger Bruisten is de persoon binnen de gemeente Helmond die hier zorg voor moet dragen. Ik zou graag met hem in gesprek gaan over een structurele oplossing. Helaas is het onmogelijk om met hem in gesprek te komen. Inmiddels ben ik een week verder en is hem vier keer verzocht om mij te bellen. Beleid binnen de gemeente Helmond is om binnen twee werkdagen terug te bellen, maar die regel geldt niet voor Ger Bruisten.
  Frustrerend als iemand zijn verantwoordelijkheid niet neemt!

  Vandaag kreeg ik te horen dat dit artikel samen met een post op Twitter Ger heeft doen bewegen om actie te ondernemen.

  Fijn dat er door de pers wel aandacht aan wordt besteed!

  • DitisHelmond John Janssen - Redactie Reply

   Dank voor je reactie Roy! We zijn er voor de Helmonder, dus graag gedaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *