De bewoners van de Griftstraat  hebben op zaterdag een schoonmaakactie gehouden. Ook het speelveldje in de Griftstraat was dringend aan een verandering toe. Het was ouderwets en de veiligheid van de speeltoestellen waren niet meer optimaal.

In 2020 ontvingen de bewoners een brief van de gemeente: zij mochten aangeven hoe zij het speelveldje graag zouden zien. De voorwaarde was wel dat er geen stenen of rubberen tegels gelegd zouden worden maar de huidige zandvlakte gehandhaafd zou worden. En op 21 januari 2021 werd  ook inderdaad de speelplek vernieuwd. Er kwam een schitterende glijbaan met klimmogelijkheden te staan tot groot vermaak van de kinderen. Maar helaas waren er enkele jeugdigen vandalen die op 14 februari het nodig vonden deze speelplek te vernielen.  Dit werd zo goed als mogelijk opgeruimd en hersteld.

De bewoners besloten dat zij zelf deze speelplaats konden bijhouden en opruimen. Na een verzoek aan de gemeente werd dit voorstel besproken en vandaag, de 27e februari gingen zij voor de eerste keer aan de slag. Grijpers, vuilniszakken, bezems en kruiwagens werden te voorschijn gehaald en aan het eind van de middag lag het veldje er tiptop bij. Het was een eenmalige actie en er wordt nog bekeken en besproken of het mogelijk is om dit 1 of 2 keer per maand te doen. Aan de bewoners van de Grifstraat zal het niet liggen, zij waren er zelf zeer tevreden over. Dus nu kan er weer naar hartenlust gespeeld worden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *