“Bezorgdheid om 5G-mast onnodig”

Bewoners van het Ockenburghpark in de wijk Dierdonk in Helmond maakten zich de afgelopen tijd zorgen. Aangrenzend aan hun straat is namelijk gestart met de aanleg van een zendmast. De vraag van de bewoners: gaat het hier om een 5G-mast? Gelukkig is deze bezorgdheid onnodig, zo bleek vandaag.

Op het talud aan het Ockenburghpark is al een bouwweg aangelegd. Bovendien is bovenaan het talud de fundering gestort en kun je zien dat er een driepoot gaat verrijzen. ‘Toch geen 5G?’, vroegen bezorgde Dierdonkers zich de afgelopen dagen af. “We wonen hier al pal onder de hoogspanningsmasten. Niet te hopen dat daar ook nog een 5G-mast bij komt te staan”, aldus een van de bezorgde aanwonenden.

Of 5G nu wel of niet schadelijk is voor de gezondheid – want daarover lopen de meningen nogal uiteen -, de bewoners hoeven zich op dit moment geen zorgen te maken. Want vandaag kregen we bij DitisHelmond uitsluitsel over de ‘mysterieuze mast’. “Het betreft hier de aanleg van een vervangende 4G-mast die eerder in een hoogspanningsmast nabij het Ockenburghpark hing”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “De vergunning hiervoor is al in juni 2022 verleend. De aanvrager is KPN. Voor meer informatie kunnen mensen met hen contact opnemen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. BlijMetBereik Reply

    5G gaat over 4G in NL 🙂 Als je je er te veel druk over maakt, is het slecht voor de gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *