Bibliotheek viert 1-jarig bestaan van de Praattafel

In de bibliotheek Helmond-Peel werd vorig jaar gestart met het project de Praattafel. Dat was vrijdag 31 maart precies een jaar geleden.

Het was de bedoeling dat bezoekers die een boek kwamen lenen, lezen of terugbrengen aan die tafel een gezellig praatje konden maken. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee, die uiteraard gratis werd geschonken. Ook konden de mensen die in de stad aan het winkelen waren, daar even een kop koffie of thee drinken. Het werd uiteindelijk een echte huiskamer.

Iedere laatste vrijdag van de maand is er een Praattafel. In het begin wist niemand of dit project een succes zou worden, maar nu (ruim een jaar later) blijkt dit toch écht het geval te zijn. Vrijdag 31 maart was het precies een jaar geleden dat de bibliotheek startte met dit project.

Ingrid Bakker en Jeroen Lenssen van Helmond Toegankelijker stonden vrijdag klaar om de mensen te verwelkomen. Iedereen die even gezellig kwam kletsen, kreeg een groot stuk slagroomtaart bij de koffie of thee. De taart viel in de smaak, want die was zo op. Ook kwamen mensen langs die vroegen om meer informatie over de Praattafel. Ingrid Bakker vertelde enthousiast over de Praattafel.

Iedereen is welkom in de bibliotheek en uiteraard ook bij de Praattafel. Want wat is er nou gezelliger dan een leuk gesprek en een lekker kopje koffie of thee!

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *