Bibliotheken gaan weer van het slot

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft de overheid aangekondigd dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen, mits er maatregelen worden genomen dat de bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Directeur Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel zegt daarover: „De voorbereidingen zijn gestart, wij doen er alles aan om de deuren zo snel mogelijk te openen.”

AfhaalBieb Plus vanaf 11 mei

De Bibliotheek is blij dat de Bibliotheken gisterenavond genoemd werden tijdens de persconferentie, maar het kwam wel als een verrassing dat zij alweer vanaf 11 mei open mogen. We willen dit op een zo veilige manier doen voor zowel de bezoekers als de medewerkers. Dit betekent dat vanaf 11 mei de AfhaalBieb uitgebreid wordt met de mogelijkheid om weer boeken in te leveren. In de AfhaalBieb, die sinds 2 weken gestart is, kunnen leden van de Bibliotheek boeken reserveren en pakketjes bestellen die vervolgens afgehaald kunnen worden.

Inleveren weer mogelijk

Vanaf 11 mei mogen er weer boeken en andere eerder geleende materialen ingeleverd worden. De boeken houden wij vervolgens 72 uur in quarantaine, in lijn met het protocol dat landelijk voor de Bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen. De AfhaalBieb Plus is in de week van 11 t/m 16 mei in Asten, Deurne, Helmond en Someren open van 10.30-13.00 uur. Inleveren kan vanaf 11 mei 10.30 uur ook weer dag en nacht via de inleverbrievenbussen.

Open voor uitlenen/inleveren vanaf 18 mei

Vanaf maandag 18 mei gaan de Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer van maandag t/m zaterdag open volgens de normale openingstijden. De Bibliotheken zijn vanaf die datum alleen open voor uitlenen en innemen. Het is niet toegestaan om langer in de Bibliotheek te verblijven en de werkplekken of leestafels te gebruiken. Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf met behulp van de zelfbedieningsautomaten die daarvoor aanwezig zijn in de Bibliotheken. Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en adviseren we iedereen om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden.

Beperkt aantal bezoekers

Het aantal leden dat vanaf 18 mei tegelijkertijd de Bibliotheek kan bezoeken wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers. Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 ander persoon uit je  huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *