Mensen samenbrengen en ze een leuke dag bezorgen, dat is het doel van de jaarlijkse Motor Familiedag in Bakel. Ook de derde editie afgelopen zondag werd druk bezocht door liefhebbers en dagjesmensen. Fotojournalist Petra van Duppen ging met de camera rond.

De bevriende motorgroepen The Biker Alliance en Santos Brothers hielden hun derde gezamenlijke Motor Familiedag op het Plein in Bakel. Zowel mensen die van motors houden als mensen die niet per se van motors houden, zag je op deze dag rondlopen.

“We willen vooral laten zien dat motorvriendengroepen (MVG) niet zijn zoals de motorclubs die vaak negatief in de pers terechtkomen. De motorvriendengroepen zijn broederschappen met daarnaast een positieve en ondersteunende rol in de maatschappij”, vertelt de woordvoerder van de organisatie aan Dit is Helmond.

Iederéén is welkom
“Muziek, eten, drinken en spelen voor de kinderen, alles is er op deze dag. Er komen heel veel mensen op het event af, zowel uit de omgeving als van verder weg. Ook andere motorvriendengroepen bezoeken ons. Het brengt de mensen echt samen, ervaren wij. De bewoners van Bakel komen graag een kijkje nemen. Iederéén is namelijk welkom. Maar nog mooier zou zijn wanneer we meer mensen uit Bakel en omgeving in onze MVG mogen verwelkomen.”

Eigen banner
“Elk jaar verleent de gemeente de vergunning en intussen staan we zelfs vernoemd op een banner die in het dorp hangt. Financiële ondersteuning, dáár dragen we echter zelf zorg voor. Deze Motor Familiedag is namelijk alleen maar mogelijk door de vele sponsoren die wij als clubs achter ons hebben staan”,  geeft de woordvoerder aan.

Gelijkgestemden
The Bikers Alliance is een motorvriendengroep van gelijkgestemden. Ze houden van motorrijden en motorbijeenkomsten bezoeken. Na de oprichting in 2019 hadden ze hun eerste clubhuis in Helmond. De Corona-jaren zorgden voor sluiting, waarna deze MVG hun nieuwe clubhuis vond in Bakel. De woordvoerder; “Het is een groep voor mannen en vrouwen ongeacht ras, afkomst of wat dan ook! Tevens is iedere soort motorfiets mogelijk en uiteraard van harte welkom.”

Ride for a Reason
“We zetten ons graag in voor goede doelen en maken regelmatig ook een Ride for a Reason. Deze ritten maken we dus met een reden. Bijvoorbeeld voor iemand die gepest wordt of voor een eenzame oudere. In heel Nederland zijn er mensen die het zwaar hebben in de maatschappij. En hebben daardoor hulp nodig of kunnen vervolgens een hart onder de riem gebruiken.”

Kortom, mensen die graag een keertje mee willen rijden op de motor óf iemand kennen die hulp nodig heeft of een steuntje in de rug kunnen altijd een mailtje sturen naar The Biker Alliance via deze link.

Lees ook: Het Rijtven krijgt bezoek van The Biker Alliance

[Foto’s: Petra van Duppen]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *