Blaaskapel Štĕsti opent seizoen Carat Concerten 2024

Blaaskapel Štĕsti uit Boxmeer opent dit jaar op zondag 5 mei het nieuwe seizoen Carat Concerten in het Warandepark in Helmond. De reeks concerten duurt tot en met zondag 29 september.

Blaaskapel Štĕsti speelt Tsjechische, Mährische blaasmuziek. Daarbij kiest het gezelschap uit het grote aanbod van nummers van onder andere Prajka, Ondrusek, Kubes, Kamenik en Prohazska. Soms met een uitstapje naar de andere kant van de Tsjechische grens, want ook in Oostenrijk kennen ze de typische Mährische drive. Štĕsti is opgericht in 2008/2009.

Daarna kun je elke zondag tot en met 29 september weer genieten van een grote variëteit aan optredens in het Caratpaviljoen. Van de Gerwense Dorpsmuzikanten, Amicitia, het Eindhovens Seniorenorkest en Die Fürstenwalder Musikanten tot The Salty Dogs, Fanfare de Vooruitgang, Blazerij de Molshoop en Mannenkoor Lambardi.

Zoals gewoonlijk staan er wekelijks drie of meer acts op het programma. En natuurlijk is ook dit jaar de toegang weer geheel gratis. Hier vind je het complete programma van de Carat Concerten 2024.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *