Bloeddruk meten in de bibliotheek tijdens de Mei Meet Maand

Maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Bibliotheek Helmond-Peel steunt daarom de oproep van de Hartstichting om vanaf het 40-ste levensjaar, jaarlijks de bloeddruk te meten. Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdagen en vrijdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur en zaterdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur (in Helmond 11:00-17:00 uur) zelf de bloeddruk komen meten in de bibliotheek. Door omstandigheden zijn sommige meetpunten niet iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend.

Mensen kunnen voordat ze langs willen komen het beste eerst de website van de Bibliotheek Helmond-Peel raadplegen voor de actuele openingstijden van de meetpunten: https://bit.ly/bloeddruk-bhp

Waarom is bloeddruk meten belangrijk?

Het is belangrijk om je bloeddruk te weten. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40-ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40-ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf middels een andere leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Daarbij is professionele hulp aanwezig.

 De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Lees meer op  www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.