Boek Willy van der Kuijlen uitgereikt

Dinsdag 16 mei overhandigde auteur Frans van den Nieuwenhof zijn boek over voetballer Willy van der Kuijlen aan burgemeester Elly Blanksma.

Helmond heeft in het verleden grote namen gekend in de voetballerij. PSV-icoon Willy van der Kuijlen was er daar eentje van. Mevrouw Blanksma nam het boek dan ook met grote trots in ontvangst.

Het boek ‘WILLY – de belofte|de vedette|de legende’ bevat verhalen over een ‘Helmonder die altijd gewoon bleef’. Een uniek monument voor ‘Mister PSV’. Met ruim 480 foto’s, waarvan de meeste nooit eerder zijn gepubliceerd. En met indrukwekkende bijdragen van onder andere Kees Rijvers, Guus Hiddink, Berry van Aerle, Willem van Hanegem, Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands.

Van der Kuijlen overleed in 2021 op 74-jarige leeftijd. Mede daarom werd dit jaar het boek gemaakt. Het herinnert aan een grootse speler, die 311 goals achter zijn naam heeft staan. 

Zijn traptechniek was zijn grootste wapen. Zelfs Cruijff en Van Hanegem gaven aan dat ze nog nooit een voetballer hadden gezien die een bal zowel met links als met rechts zo perfect kon raken. ‘Skiete Willy!’ riep het publiek dan. Dat was dan ook zijn tweede bijnaam én is nog steeds een gevleugelde uitdrukking. Daarnaast was ook zijn zelden geëvenaarde korte kapbeweging een bijzonderheid.

Wat zou het mooi zijn als er in Helmond een straat naar de speler vernoemd zou worden”, mijmerde Van den Nieuwenhof nog. Hoewel een ‘Skiete-Willy-Pleintje’ ook niet zou misstaan. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.