Boeremèrt Brouwhuis is weer terug met Pinksteren

De Boeremèrt Brouwhuis wordt zondag eerste pinksterdag 5 juni voor de 38e keer gehouden. De oude dorpskern van Brouwhuis staat dan bol van de activiteiten voor zowel jong als oud. De acht verenigingen die de Boeremèrt mede organiseren laten zich weer van hun beste kant zien. Vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers rondlopen over het vernieuwde parcours met kraampjes met oude ambachten, hobbyisten en commerciëlen.

Op het horecaplein is weer de gebruikelijke bqq met speenvarken, worsten en hamburgers. Dit jaar is er een extra bqq die staat achter gemeenschapshuis De Loop voor exclusiever vlees en speciaal bier. In het gemeenschapshuis kunnen liefhebbers lasergamen. Ook wordtl de kabelbaan weer opgebouwd. Er zijn verschillende voetbalspelen waar de jeugd zich kan uitleven. De geliefde streufen ( pannenkoeken) worden weer gebakken en op de parkeerplaats naast de Visser staan weer een treintje en trampoline voor de kleintjes.

Op het horecaplein staat Dj Petertje die zorgt voor de muziek en er zijn ook een aantal kapellen aanwezig, o.a. Navenant en Just4Fun. Dansdemonstratie worden gegeven worden door DéDé Dance die met verschillende groepen aanwezig is.

Ook zijn er dit jaar pony’s aanwezig die de kinderen kunnen aaien en ze kunnen ook een ritje maken in een karretje achter de pony.

Snuffelmarkt

Voor de kinderen wordt een snuffelmarkt georganiseerd. Ze kunnen op het veld met de waterpomp ( Zeelenweg ) hun oude spulletjes verkopen. Alleen een kleed is toegestaan om de spullen op te leggen dus geen parytent of iets dergelijks.

Na de Boeremèrt begint het dorpsfeest waar de band All-inmusic speelt tot 23.00 uur afgewisseld door DJ Petertje.

www.boeremertbrouwhuis.nl of  facebook.com/boeremertbrouwhuis

Foto: archief DiH

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.