Bonte Boeremèrt in Brouwhuis

Het was een bonte Boeremèrt in Brouwhuis op de traditionele eerste pinksterdag. Het evenement ging twee keer niet door, maar was op deze zondag weer volop aanwezig. De bezoekers kwamen weer in groten getale om de kraampjes te bezoeken. Het werd zo een kleurrijke optocht door de straten van het centrum van Brouwhuis.

Op deze pinksterdag veranderde het centrum van Brouwhuis in een dorp uit grootmoeders tijd. Vele oude ambachten waren er te bewonderen. Glas graveren, potten bakken, stoelen matten en manden vlechten maar ook schapen scheren, leder bewerken, wol vilten of spinnen, hout bewerken en kinderen mochten hun eigen springtouw maken. Bijzonder veel belangstelling was er voor de klomp met stilettohakken…maar of daar ooit een vrouw op gelopen heeft? Ook was er een bonte verzameling oude landbouwwerktuigen. De aanblik op die voertuigen ontlokte een bezoeker de opmerking: ‘Kijk, dít is nou voor mij de boeremèrt!’

Ook verenigingen en maatschappelijke organisaties waren op de Boeremèrt aanwezig en vergeet niet de muziekgezelschappen die het geheel een vrolijk tintje bezorgden. Bij de eetkraampjes stonden veelal rijen wachtenden en ook de producten van de barbecues vonden gretig aftrek bij de bezoekers. Ondanks de fikse regenbuien werd het evenement toch druk bezocht. De meeste bezoekers waren gewapend met paraplu op pad gegaan. Al die regenschermen zorgden ook weer voor een bonte Boeremèrt. Deze werd met een hapje en drankje afgesloten in de feesttent op het plein.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.