Bouw vier stadsvilla’s aan ’t Hof van Helmond

Om de hoek van Kasteel Helmond, aan de Zuid Koninginnewal, bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep vier stadsvilla’s aan ’t hof van Helmond. 

Het stedelijk leven in Helmond begon al vanaf begin 13e eeuw. Helmond was tijdens de middeleeuwen een levendige stad met meerdere stadsmuren en stadspoorten. Kasteel Helmond staat als middeleeuwse burcht nog steeds in het centrum. Sinds 1886 was op de locatie waar de nieuwe woningen komen, de smederij van Jos van der Meulen gevestigd. Langzaam groeide dat bedrijf aan de Zuid Koninginnewal uit tot het eerste Helmondse garagebedrijf, met de eerste benzinepomp van Nederland. De nieuwe woningen op die plek komen binnenkort in de verkoop en belangstellenden kunnen zich al inschrijven.

De woningen krijgen een statige architectuur en ieder een andere kleur gevelsteen. Drie van de vier woningen hebben vier woonlagen. De vierde woning heeft drie woonlagen en op de begane grond een entree en extra bergruimte. Alle woningen hebben een tuin, een berging en een eigen parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein.

Vanaf vandaag, donderdag 18 februari staat op www.aanthofvanhelmond.nl alle informatie die voorhanden is. De start van de verkoop is op 11 maart.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *