Brandjes zorgen voor schade en angst bij bewoners

Vannacht zijn er weer brandjes gesticht in Rijpelberg en Brouwhuis. In de Rijpelberg betrof het een containerbrand en in Brouwhuis coniferenhagen. “Wat bezielt iemand met een zieke geest om zomaar brand te stichten en andermans bezittingen aan te steken? Zijn het mensen die zich vervelen of een kick krijgen van andermans ellende? Soms beseffen zij niet wat een toestanden zij aanrichten voor bewoners.”

In Brouwhuis was het twee keer binnen een uur raak. Op de Brouwhuisedijk bijvoorbeeld werden de bewoners wakker rond half twee in de nacht van gestommel. Er stonden mensen naar het huis te kijken. Zij zagen zijn haag van coniferen in lichterlaaie staan. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om erger te voorkomen. Maar het grootste deel was al tot as veranderd. De rest kon de brandweer beschermen tegen het vuur. Het waaide behoorlijk en de bewoners waren blij dat het vuur niet oversloeg naar het woongedeelte enkele meters verderop.

Volgens de politie is het belangrijk dat iedereen die iets verdachts ziet in de buurt direct belt naar 112 om erger te voorkomen. Voorlopig zitten deze bewoners wel met een flinke schadepost en misschien ook wel met een zekere angst opgezadeld.

Verslag: Hans Choufoer

Speciale dank aan de gedupeerde bewoners

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *