Hoe staat het met de vakbekwaamheid van de brandweer in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Dat is het doel van de oefeningen die in Helmond worden georganiseerd. Bij de Cacaofabriek en bij het gemeentehuis werd op woensdag 10 maart druk geacteerd.

Sommige voorbijgangers keken wel een beetje vreemd op toen zij enkele brandweermensen en een brandweerauto zagen staan bij het stadskantoor en de Cacaofabriek. Er was echter niets ernstigs aan de hand; het bleek een oefening van de brandweer van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De oefeningen werden georganiseerd om de vakbekwaamheid van de officieren van dienst tem kunnen testen. Zij kregen enkele realistische scenario’s te beoordelen en enkele examinatoren waren ter plekke om hun kennis en verrichtingen te toetsen.

Aankomende weken zullen er opnieuw regelmatig brandweerwagens te zien zij bij deze twee locaties. De brandweer houdt de aankomende weken één oefening per week. Onder het mom van een brandje bij het Stadskantoor en de Cacaofabriek worden brandweerlieden getraind. En dan met speciale aandacht voor de OVD. Alleen met veel oefenen en scholing zullen de brandweerlieden klaar zijn voor toekomstige inzetten bij branden en andere rampen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *