Brouwhorst: Bob Fleskens stopt ermee

Het is algemeen bekend dat het in winkelcentrum Brouwhorst een komen en gaan is van winkeliers. Ook Bob Fleskens Schoenreparatie sluit zijn deuren. Maar niet voor lang, want een opvolger is al gevonden.

De Etos is al lang vertrokken, het reisbureau is weg . Binnenkort stopt ook de sigarenzaak van Gerrit en Klazien. Tenminste, als er geen opvolger wordt gevonden. Hetzelfde geldt voor de Kado to Go zaak van Willie Vorstenbosch, ook bij gebrek aan een eventuele opvolger. Inmiddels is de sushizaak leeg, maar die is nog wel verhuurd en dat geldt ook voor het reisbureau. Beide winkels wachten op een franchisenemer die de zaak wil overnemen.

En nu is bekend dat de vriendelijke en vrolijke Bob Fleskens ermee stopt. Bob werkte 44 jaar als schoen- en sleutelmaker in het winkelcentrum. Hij wilde al eerder stoppen, maar had geen opvolger voor de zaak. Totdat hij een advertentie plaatste op Facebook. En er zich tot zijn grote vreugde een gegadigde meldde: de heer Assad uit Herselt (België).

Na een paar gesprekken merkte Bob dat Assad enorm enthousiast en vol gemotiveerd was om een schoenreparatie winkel te beginnen. Geen wonder, want Assad is zijn hele leven al actief in de wereld van schoenen. Zo maakte hij vroeger al 30 paar (nieuwe!!!) schoenen per dag. Het is echt zijn leven en passie. Bovendien gaat de nieuwe eigenaar er nog enkele dingen bij doen. Behalve schoenen repareert hij straks ook je kleding. Én krijgt de winkel er een stomerij bij. De naam Bob Fleskens Schoenreparatie verandert in Schoenreparatie Brouwhorst.

Bob is het er roerend mee eens dat Assad de juiste persoon is voor zijn winkel. Maar nog dagelijks is hij emotioneel van de reacties van het winkelend publiek. Bob kent heel veel mensen, en zij kennen hem. Ook voor een praatje kon je altijd bij Bob terecht. Iedereen wenst hem dan ook veel succes en de bossen bloemen zijn niet aan te slepen.

Bob wil nu eens echt van zijn kleinkinderen gaan genieten. Die mist hij elke dag. En met de gedachte aan zijn nieuwe opvolger en dat het dus wel goed komt, verheugt Bob zich steeds meer op zijn kleinkinderen. Dus deed hij nog één keer en wel voor de allerlaatste keer zijn winkeldeur dicht en op slot. Wij wensen Bob en zijn vrouw Annemieke heel veel geluk en succes toe in de toekomst. Bob, wat zullen we jou missen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *