Optocht Brouwhuis  was tijdens carnaval 2023 een toppertje. Veel humor en ook de kinderen die meeliepen maakten de stoet tot een succes.

Niet te veel grote wagens, behalve enkele prinsenwagens dan en veel humor met de lopersgroepjes. Voor het eerst deed er een kleurige prinsenwagen mee van prins Lucas I. Ook opvallend was de vuurrode brandweerwagen, die tevens mee reed in de optocht in Mierlo-Hout én in het centrum van Helmond. De wagen met de tekst “Wai zien gin bal maor doen wel mee mi carnaval”, waar drie oude kerels aan een tafeltje naar een klein oeroud transistorradiootje luisterden, leverde het nodige gelach bij het publiek op. Ook was er een ontroerend groepje kinderen met enorme ballonnen met de tekst “Wai zin dur de mand gevallen”. Deze leverde veel  glimlachjes op bij de (jonge) moeders en aanwezige oma’s, die vertederend toekeken hoe de kinderen reageerden op het applaus en gelach.

Bij het zien van de lopers groep ballen viel er één persoon op. Dit was een stevige man met een bord om zijn nek waarop te lezen stond dat hij een slappe bal was. Een grote bal hing slap om zijn lichaam wat op zichzelf al een koddig gezicht was.
Maar het grootste gejuich was wel voor de mensen van de Brouwzolen. Op hun bord stond de tekst “de Brouwzolen doen nie mee mi ne wagen! Durrum zin we Willem II”. De deelnemers waren natuurlijk gekleed in voetbalshirts van de voetbal vereniging Willem II. Natuurlijk mocht ook de wagen van de Brouwhazen niet ontbreken.

Het was een korte optocht maar van zeer hoge kwaliteit. En nadat de laatste wagen voorbij was gereden haastte iedereen gauw weer naar binnen bij wijkhuis de Loop en café Bruheze alwaar de kachels brandden en de drankjes stonden te wachten.

Verder gingen sommige bezoekers weer huiswaarts. De optocht Brouwhuis was voorbij en het was een leuke middag geweest…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *