Buiten-expositie ‘Wij…doorbreken de cirkel van geweld’ in Helmond

De buiten-expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld Komt naar Helmond. In deze expositie worden mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. De expositie is van 1 augustus tot en met 22 augustus te zien op het Piet Blomplein in Helmond. 

Op 1 augustus opent wethouder Harrie van Dijk van de gemeente Helmond samen met Stichting Open Mind en een ervaringsdeskundige van Markieza de expositie op het Piet Blomplein in Helmond.

Persoonlijke portretten 

Het project laat 56 mensen zien die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. Huiselijk geweld en kindermishandeling is vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. De tentoonstelling laat zien dat iedereen een rol kan spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Praat erover.

Mensen die zich zorgen maken over mishandeling of huiselijk geweld thuis of bij iemand anders? Neem dan gratis en anoniem contact op met Veilig Thuis Zuidoost-Brabant. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis. Bel naar 0800-2000. Liever chatten? Ga dan naar veiligthuiszob.nl (tussen 9.00 uur en 17.00 uur).

De expositie

De expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis en de regio Zuidoost-Brabant en is gemaakt door de Stichting Open mind.

Foto: Stichting Open Mind

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Angelique van Deursen Reply

    Trots dat deze voorstelling naar Helmond komt. Als ervaringsdeskundige ken ik persoonlijk diverse mensen die hier aan meedoen. Ik heb hem al eens gezien in Amersfoort en nu dan in mijn eigen woonplaats. Het is indrukwekkend maar ook inspirerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.