Buitenspeeldag in de Verhalenspeeltuin

In het burgemeester Geukerspark organiseert de bibliotheek Helmond-Peel op woensdag 8 juni een buitenspeeldag. Het is een speciaal feestelijk programma voor de jeugd. Om samen te vieren dat er een bijzondere Verhalenspeeltuin tot stand is gekomen. Tevens wordt deze middag het speciaal ontwikkelde (Doe)boekje met speurtocht gepresenteerd. Daarin staat het eerste interactieve verhaal ‘Piep in de bieb’. Misschien kom je mascotte Piep ook wel tegen! Kom jij ook? Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

In de ochtend is er van 11.00 – 12.00 uur een Boekjes & Babbels. Ouders, grootouders, buurtbewoners en kinderopvangen zijn van harte welkom bij het leukste uurtje met je kind van 0 tot 4 jaar. Aan de hand van het thema ‘Lente en buitenspelen’ wordt het samen met Joke van Loon genieten van het verhaal ‘Nijntje in de speeltuin’ met muziek. Dit is ook een leuke gelegenheid voor ouders en opvoeders om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

In de middag kun je van 13.30 – 15.30 uur o.a. komen genieten van verteltheater ‘Verhalen van Annie’, die je meevoert in een verhaal. Ook is er een muziek- en dansworkshop met actrice, zangeres en docent Anne van den Beuken. Daarnaast kun je aanschuiven bij Blikkie de Voorleesbus, waar o.a. het nieuwe verhaal ‘Piep in de bieb’ wordt voorgelezen door vrijwilligers. En natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk spelen in de Verhalenspeeltuin.

Speciaal ontwikkelde verhalen bij de Verhalenspeeltuin

In de middag wordt het eerste geschreven verhaal ‘Piep in de bieb’ voorgelezen. Dit verhaal is de aftrap voor een reeks verhalen die in de loop van het komende jaar interactief tot leven komen in de Verhalenspeeltuin. Met het speciaal ontwikkelde lees- en doeboekje (met speurtocht) en QR-codes gaat er een nieuwe wereld voor je open. Het doe-boekje is vanaf 8 juni verkrijgbaar in de bibliotheek en de QR-codes zijn te vinden in de bibliotheek en op paaltjes in de speeltuin. Hierbij kunnen kinderen en ouders genieten van bijzondere vertellingen die met muziek, animatie en gesproken tekst door een heuse stemactrice tot leven komen. Iedere paar maanden komt er een nieuwe vertelling met QR-code bij. Zo komen de verhalen echt tot leven in de Verhalenspeeltuin!
De Buitenspeeldag in de Verhalenspeeltuin wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Rotary Helmond.

Bron en foto’s bibliotheek Helmond-Peel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.