Vandaag is de originele dag om te stemmen en zijn de stembureaus open voor iedereen vanaf achttien jaar. Maandag en dinsdag waren er al enkele stembureaus open voor kwetsbare mensen. “Als wijkreporter hoor je eigenlijk alle bureaus een bezoekje te brengen, maar het blijft dit keer alleen bij Brouwhuis en Rijpelberg. Omdat maandag en dinsdag de stembureaus in het Veka sportcentrum en wijkhuis de Loop gesloten waren, ging ik daar vandaag een kijkje nemen.”

In de Veka zijn twee stembureaus gevestigd. “Tot mijn grote vreugde heb ik het geluk burgemeester Blanksma te ontmoeten. Zij praat even met de vrijwilligers en kijkt nauwlettend toe hoe aan de tafels de ingezonden stembiljetten gecontroleerd worden. Er zijn veel vrijwilligers aan het werk in de hal. De mensen die komen stemmen, kunnen zo doorlopen naar de desbetreffende stemlocaties en hoeven nauwelijks te wachten.

Dit is wel even anders dan in het stembureau bij wijkhuis de Loop. Daar staan regelmatig een aantal mensen te wachten en ze kunnen mondjesmaat doorlopen. Ook daar wordt zorgvuldig op gelet dat stemmers afstand houden. Continu worden de potloden en de stemhokjes schoongemaakt en gedesinfecteerd. Op deze locatie is de opkomst goed. Rond de klok van 14.00 uur zijn er al 692 stemmen geteld. Hopelijk komen de mensen gedurende de rest van deze dag massaal naar de stembus zodat de vrijwilligers zich niet hoeven te vervelen.”

De stembureaus zijn vandaag nog open tot 21.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *