Burgercoöperatie BC De Rijpel definitief van de baan

De Burgercoöperatie BC De Rijpel is definitief van de baan, zo melden de initiatiefnemers op de Facebookpagina van BC De Rijpel in oprichting. Na een hernieuwd onderzoek is besloten om te stoppen met het onderzoek naar de haalbaarheid ervan.

‘Helaas, we hebben niet zo’n goed nieuws voor de volgers van deze pagina over de ontwikkelingen met betrekking tot Burgercoöperatie BC DE Rijpel’. Dat schrijft BC De Rijpel in oprichting op haar Facebookpagina.  “Na een hernieuwd onderzoek van tien maanden en na rijp beraad is besloten om te stoppen met het onderzoek naar de haalbaarheid hiervan.”

Onhaalbare kaart

BC De Rijpel spreekt van een ‘onhaalbare kaart’. “Een redelijke respons is gewoon volledig afwezig. Vandaar dat we vanaf heden de activiteiten van Werkgroep BC De Rijpel definitief staken. Wij wilden beide niet meteen verwijderen en vooralsnog als archief laten voortbestaan. Maar zowel deze Facebookpagina als de Facebookgroep worden vanaf 1 februari 2024 niet meer bijgewerkt”, aldus BC De Rijpel in oprichting. “Wij danken een ieder die het idee wellicht zelfs omarmde of op zijn minst geïnformeerd wilde zijn en blijven.”

Doorstart wijkblad

Voorlopig gaat de werkgroep zich richten op een mogelijke doorstart van het wijkblad, voorheen ‘Hofkompas’, en de organisatie van een of meer activiteiten in de wijk. “Wellicht dat deze pagina/groep in de komende maanden dan ook een changement gaat doormaken”, aldus de werkgroep. Mensen die mee willen denken worden opgeroepen te reageren via redactie@bcderijpel.nl. of via een Whatsapp naar 06-20841145.

Lees ook: ‘Inloopavonden oprichting BC De Rijpel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *