Buurttafel Baroniehof voor ontmoeting en gezelligheid

Buurt- en stadgenoten kwamen vorige maand voor het eerst samen bij de picknicktafel aan de Baroniehof om kennis te maken en te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Het was het begin van Buurttafel Baroniehof. “Eerlijk is eerlijk, het liep nog niet storm. Maar dat geeft niet, de eerste aanzet is gemaakt en de Buurttafel moet natuurlijk meer bekendheid gaan krijgen”, melden de initiatiefnemers.

Omdat het in mei Wereld Bijendag was, deelde het Baroniehof Buurttafel Team aan iedereen gratis biologische bloemzaden uit.

Baroniehof Boekenbal

De eerstvolgende bijeenkomst is het Baroniehof Boekenbal op zaterdag 25 juni van 12.00 tot 14.00 uur. Dan staat er de Baroniehof Buurtbieb, met een ruim assortiment aan tweedehandsboeken waaruit mensen gratis één of meer exemplaren mogen kiezen.

Ontstaan

Op de Baroniehof Burendag 2021 is door Woonpartners samen met de firma Jansen Huybregts een picknicktafel geschonken en geplaatst. Kinderen en volwassenen uit de straat hebben van de tafel een waar kunstwerk gemaakt met allerlei beschilderde tegels. Elke maand houdt het Baroniehof Buurttafel Team, bijeenkomsten rondom de picknicktafel. Het team wil mensen wat meer met elkaar in contact laten komen. De corona-periode heeft er bij veel mensen ingehakt. Beeldbellen was soms een uitkomst, maar het is toch veel fijner om elkaar in levende lijve te ontmoeten.

Agenda

Bewoners van de Baroniehof  krijgen regelmatig de Baro-Meter, de nieuwsbrief voor straatbewoners. Daarin staat voor komende periode de agenda van Baroniehof Buurttafel.  Maar ook staat de informatie in de agenda van DitisHelmond. Meestal zijn de activiteiten elke laatste zaterdag van de maand van 12.00 tot 14.00 uur. Iedereen  is welkom, ook mensen uit de omgeving van de Baroniehof.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.