In 1997 werd hij onder de naam Verenigingsraad de Oliemolen, opgericht. Deze naam zal bij vele ouderen bekender voorkomen.  De Verenigingsraad werd op verzoek van diverse  verenigingen, zoals Klein Arsenal en een zestal andere verenigingen die in de Annawijk zaten, opgericht. Het was de bedoeling om met deze Verenigingsraad allerlei activiteiten in de wijk te gaan organiseren. En de wijk op deze manier bijeen te houden. Ideeën die er ontstonden waren onder andere droppings, lampionnenoptochten, kien- en kaartavonden, snuffelmarkten en al die activiteiten die de wijkbewoners activeerden.

Jubileumviering

Zoals met meer verenigingen door de tijd gebeurt, heeft  ook hier een naamsverandering naar Buurtvereniging de Oliemolen plaatsgevonden. Het bestuur kon niet anders, dan om dit zilveren jubileum op gepaste wijze te gaan vieren. Dit is dan ook gebeurd op zaterdag 10 september, in het wijkhuis st. Anna aan de Hoogeindsestraat 24. Het bestuur wilde hier met de bezoekers, graag eens terug kijken op die 25 bijzondere jaren, onder het genot van een hapje en een drankje.  De ‘Oliemeulen’ zoals hij in de volksmond heet,  is in die jaren omgetoverd tot een mooie woonwijk. Zeker toen de uitbreiding kwam, door de aangrenzende woonwijk Suytkade.  Hierdoor is deze woonwijk ten zuiden van de Engelseweg  enorm gegroeid.

Doelstellingen

De doelstellingen die er waren bij de oprichting in 1997, zijn door de jaren heen ruimschoots behaald. Met het enthousiasme, waarmee het huidige bestuur  nog steeds bezig, blijft het een gezonde Buurtvereniging.

Receptie

De receptie die was georganiseerd op de jubileumdag, werd redelijk  bezocht. De mooiste verhalen kwamen uit de hoge hoed van diverse bewoners. Er mochten mooie cadeaus  in ontvangst worden genomen. Echter een ding viel mij weer op, dat er vanuit het gemeentebestuur van Helmond weinig waardering is, voor de inzet van deze vrijwilligers van de Oliemolen. Als je in goede en slechte tijden, je wijk weet  te vertegenwoordigen en probeert het allemaal in het goede spoor te laten lopen, is een stukje waardering toch wel op zijn plaats. Ik hoorde een echte Helmonder zeggen “As ut an dun andere kant van de knaal, bai de Vrand waar geweest, ware zur wel geweest.“

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Video:

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Wederom dank voor deze fraaie fotorapportage. Inderdaad frustrerend wanneer men van gemeentewege wegblijft bij dit soort happenings. Zeker als men hiervan op de hoogte is gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.