Carat onthult murals in Kasteelpoort

Als mensen door de Kasteelpoort lopen, is het beslist de moeite waard om even stil te staan bij de prachtige murals die vrijdag 2 juni werden onthuld door Stichting Carat.

De murals zijn gemaakt door kunstenaarscollectief De Strakke Hand. Het zijn replica’s van kunstwerken die hangen in Museum Helmond. Nu dus ook te bewonderen onder de gewelven van de Kasteelpoort.

De onthulling, onder toeziend oog van genodigden en enkele kunstenaars, ging gepaard met toespraken van Stichting Carat en van een van de kunstenaars. Esther Hartsema, directeur van Museum Helmond, gaf enkele korte toelichtingen over de kunstwerken en de oorspronkelijke makers. Wethouder Harrie van Dijk bedankte namens de gemeente Helmond de organisaties die dit project mogelijk maakten en allen die eraan meegewerkt hebben.

Binnenkort zal nog verlichting worden geplaatst, zodat ook in de avonden genoten kan worden van deze murals. Helmond heeft er met deze murals weer een bijzonder kunstig plekje bij op een bijzondere Helmondse plek.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *