Carnavalsfoto’s op gevel van De Cacaofabriek

Vanaf komende woensdagavond tot en met vrijdag 19 februari, worden op de gevel aan de zuidzijde van De Cacaofabriek foto’s geprojecteerd van het Helmonds Carnaval. Voor de projecties heeft De Cacaofabriek de samenwerking gezocht met Museum Helmond en het Eindhovens Dagblad.  

Museum Helmond heeft een kleine collectie foto’s van het Helmonds Carnaval van fotograaf Martin Parr en vanuit het Eindhovens Dagblad zijn er bijdragen van de fotografen René Manders, Kees Martens, Ton van de Meulenhof en Sem Wijnhoven. De expo draait elke avond van 18.00 uur tot 21.00 uur. Dit jaar is Carnaval vooral thuis en online. De Cacaofabriek is sinds een aantal jaren de locatie voor het traditionele lerarenbal op de vrijdag. Op deze manier is er toch aandacht voor het Helmonds Carnaval.

Martin Parr

In 2012 verbleef de beroemde Engelse fotograaf gedurende het Carnaval in Helmond. Met zijn camera bezocht hij de meeste verenigingen, feesttempels en achterafzaaltjes die de stad rijk is . Als buitenstaander had hij oog voor de bijzondere rituelen die bij het carnaval horen, zoals de installatie van de raad van elf, de dansmariekes en de carnavalsmis op zondagochtend. Het museum verwierf met steun van de Vereniging Vrienden van het museum een tiental carnavalsfoto’s van Parr. Door de expositie op de gevel van De Cacaofabriek is er tijdens de lockdown toch een onderdeel van de collectie van het museum zichtbaar.

Publieksactie

Voor het publiek heeft De Cacaofabriek een winactie op de eigen Facebook pagina. De mooiste, grappigste of meest ontroerende carnavalsfoto wint  een mooie prijs.

Een foto van Martin Parr

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *