Ze hebben er lang aan gewerkt en hopen op een daverend succes: het Glazen Huis in Brandevoort is zondag 19 december geopend en blijft in actie tot vrijdag de 24e december. Het is de eerste editie van het Carolus Borromeus College en men hoopt dit elk jaar te herhalen ten bate van goede doelen.

Na een korte toespraak door de directeur Ruud van de Westerlo  werd het Glazen Huis om 12 uur met een knallende confettiregen geopend. Er wordt non-stop radio gemaakt door leerlingen en de docenten. En de eerste groep dj’s  stapten stipt om 12 uur het huis in. Dit waren de dames Brigitte Smits, Mariëlle Joosten en Marita van Lierop. Zij draaien van 12  uur ‘s morgens tot 12.00 uur vannacht de eerste muziekdag.

Morgen gaat de tweede groep dj’s het Glazen Huis in en dit zijn de heer Lathouwers en de dames Hermans en Van Dinther. Zo zal het elke dag gaan tot vrijdag. Dan wordt om 12.00 uur het opgeleverde bedrag bekend gemaakt. De bekendmaking wordt waarschijnlijk door de burgermeester Elly Blanksma gedaan.

Het Glazen Huis doet dit voor twee goede doelen, voor Kika en Smile per Mile. En iedereen kan mee helpen met doneren. Bijvoorbeeld  door liedjes aan te vragen, boodschappen door te geven op de radio of het bestellen van een kerstpakket. Eigenlijk stond er nog veel meer op het programma maar door de lock down is er helaas heel veel afgelast of het wordt uitgesteld tot een betere tijd. Dit zijn onder andere de carwash, de sponsorloop, het brugklasfeest, de game- en talentnight en het galabal.

Wie er meer over wil weten of naar de radio-uitzendingen wil luisteren kan naar de site www.carolus.nl. Laten we hopen dat dit een gigantisch succes zal worden. Aan de radio dj’s zal het niet liggen, die blijven gewoon de hele week opgesloten in hun Glazen Huis.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *