• certificaten

Op 21 juli werden de certificaten op de Praktijkschool uitgereikt. Op enkele scholen in Helmond vonden al eerder diploma-uitreikingen plaats. Woensdag werden op de praktijkschool in de Generaal Snijdersstraat de certificaten uitgereikt. Om te kijken hoe het er daar aan toe ging ben ik eens gaan kijken of  er veel verschil was met de diploma-uitreikingen van de afgelopen week.

De uitreiking van de certificaten ging vrijwel op dezelfde manier als op andere scholen. Alleen ging het op de Praktijkschool niet gepaard met de komst van de leerlingen in luxe auto’s. Hier kwamen de leerlingen gewoon door het hek gewandeld om zich te verzamelen op het plein. Er werden ruim 36 certificaten uitgereikt.

Suzanne van Bokhoven van de organisatie vertelde mij dat het regelen van deze middag ruim vijf weken werk in beslag nam. Het regelen van de muziek, de frisdranken, de vergunningen (voor het geluid) en de buurt waarschuwen dat er een beetje muziekoverlast zou kunnen zijn. Het plezier van de leerlingen was er niet minder om. Nadat de leerlingen zich hadden verzameld werd er een korte toespraak gehouden en konden zij naar binnen waar zij allemaal een roos kregen en een presentje.

Daarna namen zij plaats achter de tafel om hun handtekening te zetten, werden er wat foto’s gemaakt door de ouders en gingen zij weer naar het plein buiten om er een gezellig feestje te vieren.

Er was ook gelegenheid om een foto te maken van de geslaagden met een schilderijenlijst om zich heen, maar er waren er bij die dat maar niets vonden. Kennelijk was het buiten veel gezelliger en zij genoten volop. In ieder geval hadden zij het belangrijke papiertje al in de pocket.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *