• Clown Erico

Woensdag 4 mei was het weer genieten in speeltuin Leonardus. De kinderen werden weer getrakteerd op een leuke en humoristische kindershow. Doldwaze clown Erico zorgde ervoor dat iedereen het naar de zin had.

Terwijl de kinderen zich vermaakten tijdens de show konden de ouders even rustig genieten van een kop koffie, thee of iets fris. De terrasjes zaten vol maar in de showruimte was het nog drukker. En bij de opkomst van Erico was het vanaf het eerste moment een dolle boel. De kinderen en de ouders applaudisseerden luid en een vader die niet mee klapte werd direct naar voren gehaald en toen hij zijn arm omhoog moest steken werd deze gebruikt als kapstok voor de jas van de clown.

Een meisje werd naar voren gevraagd om een taart te bakken met Erico en kreeg een bakkersmuts op. Natuurlijk was deze veel te groot en de muts zakte over haar hele gezicht. Na een paar trucjes had zij een spekkies taart gegoogeld die prompt in haar kleine mond werd gepropt. Een vader en een moeder (geen familie van elkaar) werden naar voren gevraagd voor een ballonnen goocheltruc. Zij werden natuurlijk vreselijk voor schut gezet. Tot grote hilariteit van de jeugdige toeschouwers.

Een ander jongetje zou met Erico een goocheltruc doen, maar zonder staf ging dit dus niet. Het jochie kreeg een piepklein stafje en toen de knaap om een grotere vroeg kreeg hij er een van ruim twee meter. Zo ging de show nog een tijdje door en aan het eind vroeg de clown wie er een mooie sticker wilde hebben. Hij werd prompt omringd door zo’n 40 kinderen waar hij eigenlijk niet op had gerekend want het zweet brak hem uit.

Al met al toch een vermakelijke middag met een clown die erg goed wist wat hij deed en waar hij mee bezig was.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.