Een plek waar iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn; dat is het doel van de activiteiten die COC Eindhoven-Helmond organiseert in Buurthuis St. Anna aan de Hoogeindsestraat in Helmond.

“Helmond is een groeiende stad met een toenemend aantal inwoners”, zegt COC-penningmeester Pedro Daniëls. “Dit brengt ook een grote diversiteit aan mensen met zich mee, waaronder leden van de LHBTIQ+ gemeenschap. In Helmond zijn er buiten het Huis onder de Regenboog niet direct geschikte plekken voor hen om deel te nemen aan de samenleving. COC Eindhoven-Helmond hoopt dit hiaat nu te kunnen opvullen.”

Maandelijkse activiteiten

Maandelijks organiseert COC Eindhoven-Helmond verschillende activiteiten in buurthuis St. Anna, elke vierde zaterdag van de maand vanaf 20.00 uur. Op die avonden is iedereen van harte welkom, ongeacht afkomst of geaardheid, zo geeft Daniëls aan. “Het belangrijkste is dat we samen een gezellige avond kunnen beleven, daar draait het om.”

COC

Het COC is een belangenvereniging voor homoseksuele jongens en mannen, lesbische meiden en vrouwen, biseksuelen, transgenders- en intersekse personen. COC Eindhoven-Helmond is één van de 20 verenigingen die tezamen de Federatie COC Nederland vormen. Als vrijwilligersorganisatie is zij inmiddels 55 jaar actief. De organisatie komt op voor de belangen, gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI+).

Het doel is dat LHBTI+ personen kunnen deelnemen en bijdragen aan de samenleving. Op een manier die ieder individu zelf verkiest. Dat betekent dat elk individu ongehinderd voor zijn/haar seksuele geaardheid of genderidentiteit kan en mag uitkomen zonder dat dit nadelige consequenties voor hem/haar heeft.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *